Noul ministru al Justiției, Victoria Iftodi a fost învestită în funcție şi prezentată echipei de către premierul Pavel Filip (FOTO)

Embed:

Noua ministră a Justiției, Victoria Iftodi, a fost învestită în funcție, iar după depunerea jurământului a fost prezentată echipei Ministerului de către premierul Pavel Filip.

"Intenționez să continui eforturile Guvernului pentru implementarea direcțiilor strategice anunțate anterior de domnul Prim-ministru în reforma justiției. O parte din proiecte sunt deja elaborate, toate vor fi consultate cu societatea civilă. Vom depune eforturi ca proiectele să fie promovate în spiritul celei mai înalte democrații", a declarat Victoria Iftodi.

Premierul Pavel Filip a menționat că reforma justiției reprezintă o prioritate a Guvernului, fiind una din cele 3 declarate la începutul acestui an, alături de educație și infrastructura drumurilor.

"Este una fundamentală pentru Moldova deoarece unde există justiție corectă, imparțială, obiectivă – acolo vin investitorii", a menţionat prim-ministrul.

Victoria Iftodi revine în fruntea Ministerului Justiției după ce a deținut anterior această funcție, în perioada 2004 - 2006. Ea și-a început cariera fiind notar public, iar în anii 1994-1996 a activat în Direcţia notariat şi avocatură a Ministerului Justiției.

Începând cu anul 2003, a deținut postul de viceministru și apoi ministru al Justiției. În decembrie 2016, a fost numită reprezentanta Guvernului în Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI), iar în perioada 2017-2018 a fost judecătoare a Curții Constituționale din Moldova.

De această dată, Igor Dodon a acceptat fără ezitare candidatura noului ministru. Șeful statului a scris pe o rețea de socializare că o cunoaște personal pe Iftodi și că aceasta corespunde criteriilor de integritate. Mai mult, el crede că fostul magistrat al Curţii Constituţionale va promova reformele necesare în justiție.

Victoria Iftodi a fost propusă în funcția de ministru de Partidul Democrat, după ce Alexandru Tănase a demisionat ca urmare a unei campanii de denigrare la adresa lui.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu