Noul ministru al Apărării, prezentat ofiţerilor. Priorităţile şi emoţiile lui Viorel Cibotaru (FOTO)

Embed:

Modernizarea Armatei Naţionale, dar şi schimbarea formatului misiunii de menţinere a păcii în regiunea transnistreană. Sunt câteva dintre priorităţile noului ministru al Apărării, Viorel Cibotaru, prezentat, astăzi, ofițerilor și angajaților instituției de către şeful statului, Nicolae Timofti. 

Noul ministru al Apărării a fost prezentat în cadrul unei ceremonii oficiale acompaniată de orchestra militară. La eveniment a participat şi fostul ministru Valeriu Troenco.

De emoţii sau din alte motive, şeful statului Nicolae Timofti a vrut să-şi continue drumul pe covorul roşu, dar şi-a amintit imediat că trebuie să onoreze imnul de stat. O situaţie aproape similară a avut loc şi la învestirea în funcţie a fostului ministru al Apărării, Valeriu Troenco.

Şi noul ministrul al Apării, Viorel Cibotaru, a fost copleşit de emoţii.

După ceremonia oficială, şeful statului, fostul şi actualul ministru al Apărării au discutat, aproape o oră, cu angajaţii ministerului. De asemenea, Nicolae Timofti i-a înmânat lui Viorel Cibotaru stindardul. Ulterior, noul ministru al Apărării le-a vorbit jurnaliştilor despre priorităţile sale în noua funcţie. 

"Sigur că sunt copleşit de emoţii. Sunt foarte bucuros că mă aflu la începutul mandatului unei guvernări noi. Să ne concentrăm pe tot ce se numeşte statul militarului, condiţiile militarului şi de a dezvolta relaţiile atât în cadrul programului politicilor de sicuritate şi politica externă a Uniunii Europene", a declarat Viorel Cibotaru.

Noul Guvern condus de Chiril Gaburici a fost învestit în 18 februarie. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu