Noul Jaguar XE, imagini şi detalii oficiale înaintea debutului

Jaguar va prezenta oficial noul său sedan sportiv de familie, Jaguar XE, în cadrul unui eveniment la Londra, pe opt septembrie, dar până atunci compania a dezvăluit câteva dintre tehnologiile noului model premium, scrie informatiiauto.ro.
 
Jaguar a dezvăluit prima imagine completă cu noul sedan XE, ce prezintă partea frontală a modelului. Mai mult, se pare că este vorba despre versiunea XE-S, mai sportivă.
 


În imagine se observă pe grilă litera „S” ceea ce sugerează că sub capotă se află un V6 de 3.0 litri supercharged, preluat de la F-Type S, un motor pe care Jaguar l-a confirmat deja pentru gama noului XE. Propulsorul dezvoltă 380 CP pe F-Type Roadster & Coupe.
 


Dacă asta nu este destul de impresionant, trebuie ştiut că există zvonuri şi pentru un vârf de gamă XER-S, echipat cu motorul V8 supercharged de 5.0 litri, ce dezvoltă 550 CP. Astfel, noul model Jaguar ar putea atinge o viteză maximă de peste 300 km/h.
 


Jaguar a mai anunţat că noul sedan XE va fi construit cu materiale uşoare şi se va folosi intensiv aluminiul - peste 75% - mai mult decât orice altă maşină din clasa sa. De asemenea, noul Jaguar XE a fost proiectat să atingă un consum de carburant de doar 4 litri/100 km în ciclul combinat, în versiunea cea mai economică, cel mai probabil cu motor diesel.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu