Noul iPhone 6 a apărut în magazinele din capitală. Care este preţul smartphone-ului şi ce spun moldovenii

Embed:

Cel puţin 20 000 de lei. Atât costă noul iPhone 6 în magazinele din capitală. Şi dacă în alte ţări mii de oamenii au stat la coadă ore şi chiar zile în şir pentru a deveni proprietarii noului smartphone, în Moldova, oamenii nu se grăbesc, deocamdată, să-l cumpere.

Preţul noului gadget de la Apple ajunge pe piaţa locală şi la 23 000 de lei. El variază în funcţie de capacitatea de stocare a informaţiei.

"Dintre cele mai recente şi care s-ar compara cu iPhone 6 sunt HTC M8, care seamănă destul de bine şi la design, doar că diferă la preţ, cât şi LG3", a menţionat Cornel Gherman, consultant într-un magazin.

Totuși, preţul mare pentru piața Republicii Moldova nu i-a speriat pe unii tineri, care și-au cumpărat printre primii cel mai nou smartphone de la Apple.

"Mă bucur că sunt printre primii. Tot timpul e interesant să ai ceva exclusiv la tine în mână. Destul de interesant în orice caz faţă de restul modelelor", a spus un cumpărător.

Experţii în domeniu spun însă că iPhone 6 are prea puține aplicații noi.

"Se aşteptau mai multe inovaţii după 5S, model destul de reuşit de altfel. Alte dezavantaje ar fi costul super mare, comparativ cu celelalte modele ale rivalilor. Cu certitudine mai mult se percepe cost pentru brand", a declarat Eugen Frimu, expert IT.

Şi unii moldovenii spun că iPhone 6 este prea scump:

"Preţul este foarte mare. Dacă era mai ieftin, mai mulţi oameni ar fi interesaţi să-l cumpere".

"Pentru ţara noastră este un preţ exagerat. În Moldova sunt puţini oameni care şi-ar permite un astfel de telefon. Nu cred că iPhone 6 se va bucura de succes la noi. "

În primul weekend de la lansare pe piață a iPhone 6 şi 6 Plus, Apple a vândut un număr record de peste 10 milioane de unităţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu