Noul guvern de la Moscova a fost aprobat de președintele Vladimir Putin

Embed:

Guvern nou, feţe vechi. Mai mult de jumătate din noua componență a Cabinetului de Miniștri din Rusia, prezentată ieri de premierul Mihail Mișustin președintelui Vladimir Putin, s-a regăsit și în fostul executiv condus de Dmitri Medvedev. 12 portofolii, inclusiv cele ale Apărării, Situațiilor Excepționale, de Interne și de Externe, au rămas la miniștrii din cabinetul precedent. Printre cei rămași în funcție nu s-a regăsit însă Dmitri Kozak, fostul vicepremier în guvernele conduse de Vladimir Putin și Dmitri Medvedev.

"Stimați colegi, bună ziua! Înainte de toate, vreau să vă felicit cu ocazia numirii în funcții înalte de conducere a Federației Ruse. Sunt sigur, că acesta este și un eveniment important, și o încercare serioasă pentru fiecare dintre voi. Vă doresc succes", a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Noul guvern de la Moscova este compus, la fel ca precedentul, din 21 de miniștri și nouă vicepremieri. Ultimii au fost numiți direct de președintele Vladimir Putin și majoritatea provin din anturajul liderului de la Kremlin. De exemplu, prim-vicepremier a fost numit Andrei Belousov, fostul asistent al lui Putin. Și-au păstrat portofoliile 12 miniștri din 21, majoritatea făcând parte din cercul restrâns al confidenților președintelui rus. Astfel, Serghei Șoigu este în continuare ministrul Apărării, Evgheni Zinicev a rămas la Ministerul Situațiilor Excepționale, Vladimir Kolokolițev rămâne la conducerea Internelor, iar Serghei Lavrov, văzut de mulți drept a doua persoană din Rusia după Vladimir Putin, va conduce în continuare portofoliul Externelor. În schimb, aproape toate portofoliile sociale au fost oferite unor noi miniștri. Premierul Mihail Mișustin i-a dat asigurări președintelui rus că fiecare dintre ei a fost ales pe sprânceană și că noul Guvern va continua lucrurile bune făcute de fostul cabinet de miniștri.

"În primul rând, vreau vă mulțumesc dumneavoastră, Vladimir Vladimirovici, pentru încrederea acordată echipei noastre. Înțelegem cu toții că provocările care ne stau în față sunt complicate, dar vom depune toate eforturile pentru a îndeplini sarcinile pe care ni le-ați pus", a afirmat premierul Rusiei, Serghei Mișustin.

Imediat după întâlnirea cu președintele Vladimir Putin, noul Guvern al Rusiei a avut și prima ședință, în cadrul căreia s-a vorbit despre necesitatea ridicării demografiei, nivelului de trai, creșterea economică și îmbunătățirea condițiilor pentru businessul mic și mijlociu.

Dmitri Medvedev a anunţat săptămâna trecută demisia Executivului, imediat după discursul lui Putin în faţa camerelor reunite ale Adunării Federale, în timpul căruia şeful statului a propus mai multe modificări ale Constituţiei. Lui Medvedev i-a fost propusă funcţia de secretar adjunct al Consiliului de Securitate. În locul său, Vladimir Putin l-a numit premier pe șeful Serviciului Fiscal al Rusiei.

loading...

Lasă un comentariu