"Noul guvern" al Rusiei mărește taxele și crește vârsta de pensionare

În campania sa electorală, actualul președinte rus le-a promis cetățenilor săi că va reduce la jumătate numărul săracilor, va veghea la creșterea bunăstării generale a populației și va crește speranța de viață.

La nici două luni de la investirea oficială, "noul guvern" condus de vechiul premier Dmitri Medvedev mărește taxele și crește vârsta de pensionare, lovind astfel la temelie promisiunile șefului statului, scrie paginaderusia.ro.

Joi, Medvedev a anunțat majorarea TVA-ului de la 18% la 20%. Experții ruși au comentat decizia astfel:

"Deși guvernul anunță că urmărește accelerarea economiei, creșterea taxelor este o decizie proastă", a declarat Alexandra Suslina, de la Grupul de Experți Economici. Ea explică că cererea consumatorilor este unul dintre principalele motoare ale economiei ruse.

"Pe termen scurt, acest lucru va duce la o încetinire a economiei", este de acord cu ea Kirill Tremasov, director al departamentului de analiză al Loko-invest, citat de Vedomosti.

"Creșterea TVA este o lovitură aplicată ramurilor tehnologice ale economiei, deja afectate de criză, dar și împotriva celor mai săraci", avertizează Vladimir Salnikov, directorul adjunct al Centrului de Analiză Macroeconomică.

Măsura face parte din eforturile guvernului de a face rost de 8 trilioane de ruble pentru a pune în execuție "Decretul din mai" al președintelui Vladimir Putin, care prevede obiective ambițioase pentru economia rusă – precum locul în lume după PIB, înjumătățirea numărului de săraci, creșterea populației și a speranței de viață etc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu