Noul Ford GT este BOMBA Salonului Auto de la Detroit (VIDEO)

Embed:

Fără a ne arăta imagini teaser, clipuri video sau alte chestii cu care ne-au obișnuit producătorii auto în ultimii ani, Ford ne impresionează prin lansarea noii iterări a legendarului supercar Ford GT, al cărui prima generație s-a impus la Le Mans chiar și în fața bolizilor Ferrari, scrie autostrada.md.

Ford GT Сoncept '01.2015

Ford GT 2016 este o mașină sport cu motor central, tracțiune spate și motor twin-turbo care produce peste 600 de cai putere. Adevărat, spre deosebire de primele două generații Ford GT, care aveau motoare V8, cea de-a treia corespunde tendințelor actuale de downsizing și beneficiază doar de unitatea V6 EcoBoost de 3.5 litri, dar oficialii spun că nu avem de ce să ne temem deoarece cifrele finale vor impresiona orice fan al industriei auto.

ford_gt_soncept

Prin urmare, performanțele dinamice încă sunt un mister pentru publicul larg, dar putem fi siguri că Ford nu va face nici un compromis la acest capitol. La ce ne referim? La accelerații de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 3 secunde și la viteze maxime mai mari chiar și de 340 de km/h!

ford_gt_soncept_1

În cadrul primei zile a expoziției auto de la Detroit aflăm că noul Ford GT are o caroserie realizată doar din fibră de carbon și aluminiu, americanii orientându-se către o greutate cât mai redusă. Odată cu apariția pe linia de producție a noului coupe automobilul le va oferi viitorilor clienți și sistemul multimedia SYNC 3, cabina monococă din carbon, scaune din carbon sport, pedalier și volan reglabile, transmisie cu padele la volan de tip F1 și un diferențial LSD cu mai multe setări.

ford_gt_soncept_3

Vă întrebați de ce Ford a ales anul 2016 pentru lansarea modelului GT? Istoria ne spune că anume atunci se vor împlini 50 de ani de la victoria legendară la Cursa de 24 ore de la Le Mans din 1966 – anul când Ford a reușit să ocupe tot podiumul cu mașinile sale GT40. 

ford_gt_soncept_6

ford_gt_soncept_10

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu