Noul Countryman John Cooper Works: Un sistem de frânare de înaltă performanţă şi partea frontală mai agresivă

Faptul că noul MINI Countryman John Cooper Works va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva este cunoscut de la jumătatea lunii decembrie, când au fost publicate primele fotografii oficiale cu prototipul surprins în timpul testelor, dar foarte puţin camuflat. Cu doar câteva zile înainte de evenimentul care se desfăşoară în Elveţia, MINI l-a dezvăluit pe Countryman JCW.

Partea frontală mai agresivă, pragurile laterale, jantele din aliaj cu dimensiuni de 18 inci şi spoilerul posterior sunt doar câteva elemente care indică faptul că acesta nu este un Countryman obişnuit. Pe lângă emblemele JCW, maşina dispune de un sistem de frânare de înaltă performanţă, are suspensii mai joase şi un sistem de evacuare mai agresiv. 

La interior, pe lângă elementele sportive cum ar fi pedalierul, scaunele sau volanul, vei găsi mai multe inserţii în ton cu nuanţele de la exterior şi un instrumentar revizuit.

Sub capotă se află un motor de 1.6 litri cu patru cilindri care oferă 218 CP şi un cuplu de 280Nm sau de 300 Nm cu overboost. Puterea este transmisă printr-un sistem ALL4 (tracţiune integrală). 

Dacă motorul este cuplat la o cutie de viteze manuală cu şase trepte (standard) sprintul de la 0 la 100 km/h se obţine în fix 7 secunde, înainte de a se ajunge la viteza maximă de 225 km/h. Consumul în ciclu combinat declarat de MINI are o valoare de 7,2 l/100 km. 

În situaţia în care se alege cutia de viteze automată tot cu şase trepte (introdusă în premieră pentru un model care poartă sigla JCW), acceleraţia de la 0 la 100 km/h se scoate de asemenea în 7 secunde, dar viteza maximă este situată la 223 km/h. Consumul mixt declarat este de 8,0 l/100 km.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu