Noul campion al Turului Franţei 2010, Andy Schleck nu se bucură de titlul său

Embed:

Ediţia din 2010 a Turului Franţei va intra în istoria ciclismului mondial ca cea mai nereuşită şi scandaloasă. Adevăratului campion, Alberto Contador i-a fost retras titlul din cauza dopajului, iar noul campion desemnat, Andy Schleck nu este fericit de acest trofeu.

După ce Alberto Contador a fost lipsit de unul dintre cele trei titluri obţinute la Turul Franţei, tricoul galben al ediţiei 2010 a trecut la ocupantul locului doi, Andy Schleck din Luxemburg. Acesta însă nu este prea fericit de noul său titlu.

"Dacă Federaţia Internaţională de Ciclism a decis că trofeul îmi revine mie, sigur îmi pare bine. Dar totuşi, victoria la Turul Franţei reprezintă finişul triumfător pe Champs-Elysees. Sper s-o fac în realitate în 2012", a spus ciclistul Andy Schleck.

Ciclistul de 29 de ani, Alberto Contador a fost suspendat pe o perioadă de doi ani, după ce a fost declarat vinovat în folosirea substanţelor interzise în timpul Turului Franţei din 2010. Tot de atunci se calculează perioada suspendării care va expira deja în luna august a anului curent. Cele mai mari realizări din cariera lui Contador rămân titlurile câştigate la Turul Franţei din 2007 şi 2009.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu