Noul Atașat militar al Federației Ruse a fost inclus în Comisia Unificată de Control

Şedința Comisiei Unificate de Control (CUC) din 18 octombrie a.c. a început cu un minut de reculegere păstrat în memoria tinerilor decedați în urma tragediei care s-a produs la 17 octombrie într-o instituție de învățământ din orașul Kerch.

Ulterior au fost aprobați în calitate de membri ai delegației Federației Ruse colonelul Andrei Pribîtkov, Atașat militar și aero pe lângă Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova, dar și Asistentul superior al acestuia, colonelul Alexei Makarov.

Comandamentul Militar Întrunit a prezentat rapoartele săptămânale privind situația din Zona de Securitate pentru perioadele 19-25 septembrie și 10-16 octombrie 2018.

În cadrul discuțiilor, Delegația Republicii Moldova a reiterat, într-o declarație, mesajul său despre  necesitatea sporirii eficacității mecanismelor și procedurilor de control a situației în Zona de Securitate de către Forțele Mixte de Pacificare.

În altă ordine de idei, Delegația Republicii Moldova a combătut, prin argumente, încercarea structurilor transnistrene de a induce în eroare opinia publică mușamalizând exercițiile militare desfășurate în Zona de Securitate, inclusiv cu forțarea Nistrului.

În acest context, Delegația Republicii Moldova a chemat componentele Comisiei să oblige Comandamentul Militar Întrunit și Statul Major al Forțelor Mixte de Pacificare de a întreprinde toate măsurile prevăzute de cadrul normativ pentru neadmiterea pătrunderii neautorizate în Zona de Securitate a structurilor militare și paramilitare neatribuite Forțelor Mixte de Pacificare.

Comisia se va reuni din nou la 25 octombrie 2018.

Lasă un comentariu