Noul an şcolar aduce şi o DISCIPLINĂ NOUĂ. Ce materie vor studia elevii

Noul an şcolar aduce şi o disciplină nouă. Elevii vor învăţa ce înseamnă corupţia, cum trebuie să lupte cu acest fenomen şi cum să rămână integri. Materia este prevăzută în Planul sectorial anticorupție în domeniul educației, aprobat de Guvern.

Unii părinți cred că noua disciplină va fi foarte utilă.

"Ca ei să înțeleagă ce înseamnă corupție, ce daune aduce societății și de ce ne ciocnim în toată ziua cu mita la doctori, profesorii", a spus o femeie.

"Să cunoască viața că nu se face totul pe bani, dar pe merite proprii, în primul rând de la școală",a  spus o altă femeie. 

Profesorii vor fi instruiți cum să predea această disciplină.

"Consolidarea integrității personalului, inclusiv prin instruiri pentru aceștia în care să le spunem care sunt riscurile, care trebuie să fie comportamentele corecte și cum trebuie să le vorbească copiilor despre integritate și anticorupție", a spus Rodica Josanu, șefa Serviciului Juridic al Ministerului Educației.

Planul anticorupţie mai prevede ca părinţii să-și poată înscrie copiii în şcoli prin intermediul unei platforme online. În prezent, practica este implementată în grădiniţele din Capitală.

"O utilizare mai largă a platformelor web, care să reducă contactul dintre părinte și administrație care decide înscrierea copilului", a spus Rodica Josanu, șefa Serviciului Juridic al Ministerului Educației.

"Completează o bază de date, un formular cu ceea ce se referă la date cu caracter personal, selectează anul nașterii și grădinița la care sunt arondați", a spus Liliana Cornei, responsabilă de platforma online.

"Este foarte ușor, nu trebuie să te duci cu o mulțime de documentație, să stai în rânduri", a spus o femeie.

"Pentru că o să fie exclus factorul ăsta uman și va fi mai multă transparență", a spus o femeie.

Potrivit unui sondaj IMAS, opt la sută cred că educaţia este domeniul cel mai afectat de corupție.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu