Noul an, plin de inovaţii. Care sunt CELE MAI AŞTEPTATE maşini pentru 2016

Embed:

În ciuda problemelor cauzate, anul trecut, de fraudarea testelor de emisii de gaze a gigantului Volkswagen, 2016 se anunţă a fi, totuși, unul bun pentru industria auto. Producătorii au anunţat deja câteva modele care vor fi lansate în acest an.

Nu vor lipsi atât maşinile accesibile de tipul Daciei Logan, cât şi bolizii de sute de cai putere. În plus, motoarele, cum ar fi cele electrice sau hibride, vor deveni din ce în ce mai prezente pe piețile din întreaga lume. 

Pentru pasionații de automobile, noul an începe la Detroit. Acolo, în această lună, se va desfășura primul salon auto important al sezonului.

Printre cele mai așteptate modele pentru iubitorii mărcii germane Mercedes, de exemplu, se numără noua generaţie Clasa E. Noul model va fi dotat cu tehnologii de ultimă oră, precum posibilitatea de a conduce maşina cu un simplu smartphone.

Tot în Capitala americană a motoarelor va fi prezentat în premieră mondială noul Volvo S90, prin care suedezii vor să pună capăt dominaţiei troicii germane Audi A6, Mercedes Clasa E şi BMW Seria 5.

În primăvară, în Europa își va deschide ușile salonul auto de la Geneva nu doar pentru jurnaliști și vizitatori, ci și pentru incontestabila vedetă de la Bugatti - noul model Chiron, succesorul lui Veyron. Bolidul va avea 1500 de cai-putere, produşi de un motor W16 de 8 litri, asistat electric.

Potrivit presei, viteza maximă estimată va fi de 467 de kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că Bugatti Chiron va fi cea mai rapidă maşină din lume. De aceea și preţul va fi pe măsură - 2 milioane de euro.

Tot la Geneva, va fi înfățișat lumii modelul Ioniq de la Hyundai, companie care își propune să concureze cu gigantul nipon Toyota, care se bucură, de ani buni, de succesul modelului Prius. Coreenii se laudă însă și susțin că Ioniq-ul va fi prima maşină cu trei sisteme de propulsie într-o singură caroserie.

Totodată, printre maşinile care vor fi lansate în acest an se numără și Bentley Bentayga, Alfa Romeo Giulia, BMW M2, Ferrari 488 Spider, Fiat 124 Spider şi Renault Alpine, o sportivă pur-sânge cu tracţiune spate şi două locuri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu