Noul ambasador al SUA la Chişinău, Dereck Hogan, şi-a început oficial misiunea în ţara noastră

Embed:

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Chişinău îşi începe de azi oficial misiunea în ţara noastră. În cadrul unei ceremonii la reşedinţa de stat, unde a fost întâmpinat de garda de onoare, diplomatul american a transmis preşedintelui Igor Dodon scrisorile de acreditare.

- Excelenţa voastră, domnule preşedite al Republicii Moldova, am onoarea să vă prezint scrisorile de acreditare prin care preşedintele ţării mele mă acreditează în calitate de ambasador extraordinar al SUA.

-  Bine aţi venit!

- Mulţumesc! Îmi pare bine să vă cunosc!

La ceremonia de acreditare, Dereck Hogan a venit împreună cu familia sa. Aceştia au sosit la Chișinău, acum o săptămână.

Hogan este originar din statul Virginia și a activat în calitate de diplomat încă din anul 1997. Este unul dintre specialiştii Departamentului de Stat pentru zona Europei de Est, care s-a aflat în diferite misiuni în Federaţia Rusa, Azerbaidjan, precum şi în Afganistan.

Hogan a studiat la Universitatea din Pittsburgh şi cea din Princeton. El vorbeşte limba rusă şi spaniolă. Diplomatul îl va înlocui pe James Pettit, numit în funcţie în mai 2014 de către preşedintele american Barack Obama.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu