Noul ambasador al SUA a ajuns la Chişinău: SUA va susţine în continuare R. Moldova

Embed:

Noul Ambasador al SUA în Republica Moldova a fost numit William Henry Moser. Acesta a avut astăzi, 12 septembrie o întâlnire cu viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman. Viceministrul i-a urat bun venit la Chişinău precizând că relaţiile moldo-americane au cunoscut în ultimii ani un dinamism fără precedent.

Ambasadorul SUA a declarat că este determinat să coopereze strâns cu conducerea R. Moldova în vederea intensificării dialogului bilateral. “SUA va susţine în continuare această ţară pentru avansarea nivelului democraţiei în Moldova, pentru dezvoltare economică, combaterea corupţiei, precum şi reglementarea conflictului transnistrean”, a conchis William Henry Moser.

Natalia Gherman a apreciat sprijinul politic consistent oferit de SUA pentru reformele desfăşurate în R. Moldova prin intermediul diverselor programe, precizând în mod special Pachetul Compact al Programului american Provocările Mileniului,  precum şi colaborarea intensă dintre ţara noastră şi statul american Carolina de Nord, de unde este originar ambasadorul.

“RM contează în continuare pe sprijinul SUA în procesul de integrare europeană a ţării, de rezolvare a problemei transnistrene, precum şi a reiterat interesului ţării noastre de a fi exlusă de sub incidenţa Amendamentului Jackson-Vanick”, a punctat viceministrul.

Înainte de a fi învestit în funcţia de ambasador, William H. Moser a lucrat în calitate de asistent de logistică la Departamentul de Stat. De asemenea, a fost director de servicii globale de sprijin şi inovaţie: consilier de management la ambasada din Kiev: ofiţer de management de post la biroul afacerilor Orientului Mijlociu şi Asiei de sud. Ofiţer economic şi ofiţer de management la ambasada din Alma Ata, ofiţer militar politic la biroul de sprijin regional şi de asistenţă în domeniul securităţii, ofiţer administrativ al ambasadei din Paramaribo, ofiţer pentru management financiar şi disbursing la ambasada din Caior, ofiţer consular şi asistent de personal la ambasada din Bonn, ofiţer pentru servicii generale la ambasada din Bamako.

Moser a obţinut Bachelor of Arts la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill. Are o soţie şi trei copii, doi băieţi şi o fată.

William H. Moser urmează să-l înlocuiască pe actualul ambasador la Chişinău Asif J. Chaudhry, care se află la post din septembrie 2008.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu