Noua pistă a Aeroportului Internațional Chișinău, APROAPE GATA

Embed:

La începutul lunii august, pe aeroportul din Chișinău va apărea o nouă pistă. Aceasta va avea aproape 2,5 kilometri lungime şi 45 de metri lăţime, suprafaţă suficientă pentru decolarea și aterizarea chiar și a celor mai mari aeronave.

Lucrările de reconstrucție au demarat în martie 2017. Cea de-a doua pistă va fi utilizată în perioada în care terenul principal al aerogării va intra în reparaţii.

"Obligatoriu trebuia de stopat activitatea aeoportului pe un termen de 10-12 ore după care urma să efecutăm lucrările în perioada aceasta. Analizând toate riscurile existente. Am primit decizia de a construi cea dea doua pistă", a spus Petru Jardan, directorul companiei "Avia Invest".

Proiectul este estimat la peste 15 milioane de euro.

"Calitatea betonului nu diferă, ci grosimea straturilor de asfalt. Aici ele sunt mai groase decât pe şosea. Stratul dedesubt este principal, întrucât trebuie să reziste greutăţii avioanelor", a spus Jacub Jurca, coordonator de proiect.

"Va creşte sigur capacitatea operaţională a aeroportului, deci vom putea deservi mai multe aeronave pe unitatea de timp. Şi acesta este foarte necesar în orele de vârf", a spus Petru Jardan, directorul companiei "Avia Invest".

Termenul de garanție a celei de-a doua piste de decolare este de cinci ani, iar compania de construcție dă asigurări că aceasta va rezista mai mult de patru decenii. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu