Nouă persoane din Ungheni, reținute. Arme, muniţii și droguri găsite în casa unui profesor de sport (VIDEO)

Embed:

Un profesor și alte opt persoane cu vîrsta între 20 – 32 ani din raionul Ungheni, membrii unui grup criminal organizat specializat în comercializarea drogurilor, au fost reţinuţi. Cinci dintre suspecţi anterior au fost atraşi la răspundere penală, fiind şi condamnaţi pentru huliganism, furt, droguri. În casa profesorului de educaţie fizică şi sport, au fost depistate arme şi muniţii.

Bărbații aveau o schemă bine organizată, produceau, prelucrau şi ulterior comercializau droguri de tip marijuană hidroponică la preţul de 150 lei per gram şi amfetamină la preţul de 600 lei per gram. Amfetamina era adusă prin contrabandă de peste hotare apoi era comercializată în țară.

Tinerii au fost reţinuţi, iar în rezultatul a 23 de percheziţii corporale, domicilii şi automobilele acestora au fost depistate şi confiscate aproximativ 250gr de amfetamină, aproximativ 500 gr de marijuană, frunze de cânepă uscate, cântare electronice la scară mică, pacheţele de tip zip – lock destinate ambalării drogurilor, dispozitive destinate consumului de droguri, cartele SIM şi telefoane mobile, precum şi bani obţinuţi din vânzarea drogurilor. La fel, au fost depistate 4 arme şi mai multe cartuşe, toate deţinute ilegal şi fără acte de provenienţă.

Valoarea totală a drogurilor se ridica la  aproximativ 250 000 lei.

Patru dintre suspecţi au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile iar cinci sunt cercetaţi în stare de libertate. Pentru vânzarea drogurilor suspecţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu