Nouă milioane de lei pentru bonusurile funcţionarilor de la Primărie

Embed:

Funcţionarii de la Primăria Chişinău vor fi premiaţi. După lungi discuţii, Consiliul Municipal a aprobat alocarea a nouă milioane de lei.

Astfel, aproape 600 de persoane vor primi până la trei salarii în plus. În lista iniţială se regăseau şi nume care nu mai figurează în organigrama Primăriei. Printre ei este şi Alexandru Fleaş, fostul şef al Direcţiei Educaţie, Oleg Poiată, de la Transporturi, sau Igor Gamreţki, care anterior au fost demişi din funcţie. Acest lucru a stârnit nemulţumirea unor consilieri.

"Iată am aici cauze penale, una peste alta, iniţiate sau deja în instanţa de judecată pentru care, mă scuzaţi, dar nu pot să ridic mâna ca aceşti funcţionari să primească bani", a spus  Ion Ceban, consilier PSRM.

"Oamenii aşteaptă cu săptămânile să obţină vreun document, cu anii umblă să primească vreun proiect de decizie", spune Vasile Chirtoca, deputat PCRM.

Până la urmă s-a decis ca funcţionarii implicaţi în acte de corupţie să nu primească bonusuri. În acelaşi timp, s-a pus problema remunerării suplimentare şi angajaţilor auxiliari.

"Haideţi să ne gândim la oamenii care aşteaptă. Este ultima zi în care putem să luăm o decizie în acest sens, pentru că pe 21 trezoreria îşi opreşte activitatea",a menţionat Liviu Oboroc, deputat PDM.

"Cine eşti tu, Ion, care ai apartament de două sute de metri pătraţi să decizi soarta lor, ca să aibă un premiu de două mii de lei", a spus Ion cebanu, consilier PL.

Într-un final, proiectul a fost votat unanim. Angajaţii Primăriei, care au venit şi ei la şedinţă, i-au aplaudat pe consilieri.

"Vă mulţumim pentru această decizie, să ştiţi că chiar aţi făcut sărbătorile de iarnă mai frumoase", a declarat Valeriu Bogdan, şeful Direcţiei Relaţii Juridice.

"Trebuia să ia această decizii ceva mai înainte, încă din 2013, dar mai bine mai târziu decât deloc."

Proiectul privind acordarea premiilor funcţionarilor publici a fost introdusă pe ordinea de zi a Consiliului Municipal încă în luna mai. Timp de câteva luni, iniţiativa a creat dispute între aleşii locali.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu