Nouă greşeli ale şefilor, din cauza cărora rămân fără cei mai buni angajaţi

În mod surprinzător, foarte mulți șefi se plâng că le pleacă cei mai buni angajați. E un motiv serios de îngrijorare, căci a pierde un subaltern de nota 10 poate însemna o adevărată tragedie. Și e clar că de la bine nu pleacă nimeni.

În general, oamenii nu-și părăsesc locul de muncă pentru că nu le place ceea ce fac, ci pentru că își urăsc șefii, scrie femeide10.ro.

De aceea, cu puțin efort din partea acestora din urmă, lucrurile ar putea fi corectate. În primul rând, trebuie văzut ce anume îi deranjează cel mai mult pe subalterni.

1.Încărcarea excesivă

Ea este cauza principală a epuizării emoționale. Dacă aveți în subordine specialiști de top, tentația este de a stoarce de la ei cât de mult puteți. Sentimentul lor va fi că șefii îi pedepsesc pentru că sunt prea buni. Astfel de suprasolicitări scad productivitatea. Cercetătorii Universității din Stanford au demonstrat că, dupa 50 de ore de muncă pe săptămână, productivitatea o ia vertiginos în jos. Dacă totuși vreți să-i încărcați suplimentar pe cei mai buni, motivați-i! Altfel vor căuta un loc unde vor fi mai bine apreciați!

2. Lipsa recunoașterii și a recompenselor pentru rezultate deosebite

Aparent, o strângere de mână nu ar însemna nimic. Dar să știti că lauda place oricui, deci și celor devotați 100% muncii lor. Șefii trebuie să comunice mai mult cu subalternii și să-i stimuleze pe cei care obțin rezultate deosebite.


3.Absența unei atitudini umane

Mai mult din jumătate de oameni își părăsesc locurile de muncă din cauza absenței unei relații umane cu șefii lor. Acestia sunt datori să participe la viața angajaților : să ia parte la sărbătorile lor, să-i ajute pe cei care trec prin momente dificile, și nu doar să-i exploateze, în folosul lor și al companiei. Să știți că oamenii vă vor părăsi, dacă nu vă veți apropia de ei.

4. Neîndeplinirea obligațiilor

Promițându-i ceva subalternului dvs, îl puteți bucura sau dezamăgi, grăbindu-i plecarea. Dacă vă țineți de cuvânt, el va avea încredere în dvs și veți crește în ochii lui, ceea ce e foarte important. Dacă îi înșelați așteptările, veti deveni, pentru ei, un om alunecos și, mai devreme sau mai târziu, angajații vă vor urma exemplul.

5. Angajarea și promovarea unor incompetenți

Angajații-model vor să vadă alături de ei colegi similari. Dacă șeful nu se preocupă de angajarea unor oameni competenți, acest lucru îi va demotiva pe cei care deja lucrează în companie. Ei vor ajunge să fie scârbiți și să-și caute alt loc în care să-și demonstreze talentele.

6. Bețe puse în roate angajaților care au un vis al lor

Oamenii valoroși au speranțe și vise pe care si le urmează, au hobby-uri și proiecte pe care le dezvoltă în paralel cu activitatea de la serviciu. Acest fapt le permite să lucreze cu spor și să primească satisfacție de pe urma muncii lor. Mulți șefi le blochează aceste vise, gândindu-se ca acest lucru să nu le diminueze productivitatea.

7. Lipsa pregătirii profesionale

Vorbind despre lipsa de grijă față de subalterni, mulți sefi încearcă să se justifice, motivând „încrederea pe care o au în ei” , „munca independentă” , „delegarea responsabilităților”. E o prostie totală. Șefii trebuie să conducă, indiferent cât de talentați sunt subalternii lor. Ei trebuie să-i asculte in permanență pe aceștia și să-și spună părerea. Altminteri angajații, chiar și cei model, se vor relaxa repede și-și vor pierde interesul în muncă.

8. Opoziția manifestată față de creativitate

Un angajat talentat se va strădui mereu să-și îmbunătățească activitatea. Dacă nu-i veți permite să fie creativ, temându-vă de Nou, el va ajunge repede să-și urască munca.

9. Lipsa unor sarcini dificile și interesante

Cei mai buni șefi le dau uneori subalternilor sarcini care par a fi de nerezolvat. Prin asta, ei încearcă să-i scoată din zona de confort iar apoi îi ajută să obțină succese. Dacă oamenii talentați vor fi obligați să presteze munci plicticoase, își vor găsi altele, la alte companii, care le vor da posibilitatea să-și verifice capabilitățile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu