Noua coaliție de guvernare de la Chișinău, privită cu rezerve de către autoritățile de la București

Embed:

Noua coaliție de guvernare de la Chișinău, formată dintre PSRM și PDM, este privită cu rezerve de către autoritățile de la București. Ministerul român de Externe a transmis, printr-un comunicat de presă, că nu există argumente, care să demonstreze că noua conjunctură politică din Republica Moldova va continua reformele în direcția avansării parcursului european.

În același mesaj se subliniază că sprijinul financiar al României este strict condiționat de acțiunile concrete pe care le vor întreprinde politicienii moldoveni. În comunicat se mai menționează faptul că autoritățile de la București vor urmări interesele cetățenilor, modul în care sunt realizate proiectele bilaterale strategice și implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

PSRM şi PDM au semnat ieri un acord privind crearea unei majorităţi parlamentare şi au constituit Platforma Social-Democrată pentru Moldova. Documentul a fost semnat, la Parlament, de către toţii deputaţii celor două partide. Democrații și socialiștii au convenit ca după alegerile prezidențiale din acest an, să împartă şi funcţiile de conducere în stat. 

loading...

Lasă un comentariu