Noua aplicaţie lansată de IGP a prins popularitate. În doar două săptămâni, recepţionate aproape 430 de mesaje

Embed:

Gălăgia în curtea blocului, parcările neregulamentare şi consumul de alcool în spaţii publice. Sunt cele mai frecvente ilegalităţi pe care le-au semnalat moldovenii prin intermediul noii aplicaţiei lasate de Inspectoratul General al Poliţiei. În doar două săptămâni au fost recepţionate aproape 430 de mesaje.

"Fluxul cel mai mare a ameninţărilor semnalate pe "Harta ameninţărilor" este între orele 21:00 - 02:00", a spus specialistul din cadrul IGP, Iurie Cârjanovshci.

Cele mai multe mesaje au fost trimise din mediul urban. Topul este condus detaşat de Chişinău, urmat de municipiul Bălţi şi raioanele Leova, Soroca şi Edineţ. 

Fiecare al patrulea cetăţean care a folosit aplicaţia a înştiinţat poliţia despre gălăgia din curte. 90 de persoane au sesizat forţele de ordine despre maşinile parcate în locuri interzise. Totodată, 60 de moldoveni s-au arătat nemulţumiţi de persoanele care consumau alcool în spaţiul public.

"Vecinii mei se ceartă mereu. Ce să fac cu ei?! Stăm şi răbdăm."

"Parcarea este problemă în tot Chişinăul. Şi la noi în curte tot vin şi pun cine doreşte acolo. Când vii seara acasă, nu ai unde să pui maşina ta".

"Mă deranjează persoanele fără adăpost, problema acestor oameni trebuie cumva soluţionată."

"Mă adresez către toţi cetăţenii, să se folosească de acest instrument interactiv, să acceseze site-ul poliţia.md pentru a semnala toate problemele, care le au în localitate", a spus şeful IGP, Alexmdru Pînzari.

Alexandru Pânzari dă asigurări că toate ilegalităţile semnalate vor fi înlăturate de poliţişti. În zonele în care vor fi înregistrate cele mai multe sesizări, forţele de ordine vor patrula intens.

"Ne-am propus să implicăm cetăţenii, să indice acele ameninţări, ca noi să ne corelăm statisticele noastre cu problemele invocate de cetăţeni şi să orientăm forţele poliţieneşti în timpul şi în locul potrivit"a spus şeful IGP, Alexmdru Pînzari.

Aplicația ”Harta Semnalărilor” poate fi accesată pe site-ul www.ameninţări.poliţia.md. Platforma va fi în regim de testare până la sfârşitul anului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu