NOU EDIL, MANDAT DIFICIL. Călătoriile cu troleibuzul, în Capitală, ar putea să coste CINCI LEI

Pe viitorul primar al Capitalei îl așteaptă mari provocări. Pe lângă curățenia pe care şi-o doresc locuitorii oraşului, edilul va trebui să se preocupe și de situaţia întreprinderilor municipale, care înregistrează doar pierderi. E vorba de Parcul Urban de Autobuze și Regia Transport Electric, ce au avut anul trecut un deficit de peste nouă milioane de lei. Datele l-au îngrijorat pe actualul primar interimar al Capitalei, Adrian Talmaci, care a declarat că întreprinderile pot deveni din nou profitabile doar dacă vor fi revizuite taxele pentru călătoria cu transportul public. Decizia de a majora sau nu tarifele va fi luată de noul Consiliu Municipal. 


”Sunt întreprinderi care din cauza tarifelor neajustate, cum ar fi Parcul de Autobuze şi RTEC, deci înregistrează la moment pierderi. În mod normal, un bilet la troleibuz, pentru ca întreprindea să aibă profit ar trebuie să fie cel puţin cinci lei, cel puţin. Acolo e şi mai mare, preţul unui bilet ar trebui să fie de la opt lei în sus, cam aşa şi la microbuze”, a spus Adrian Talmaci, primar interimar al Capitalei.

Adrian Talmaci a venit și cu câteva recomandări pentru viitorul şef al oraşului.

”În primul și în primul rând o să trebuiască să atragă atenția la rețelele inginerești subterane. Din păcate rețelele noastre subterane sunt într-o stare deplorabilă. În viziunea mea, cel puțin 80 la sută din aceste rețele urmează a fi reparate capital”, a declarat Adrian Talmaci, primar interimar al Capitalei.

Primarul interimar al Capitalei spune că este pregătit să ofere cârma oraşului noului gospodar, pe care îl va întâmpina cu flori şi-i va oferi cheile de la cel mai râvnit birou din Primărie.

”Biroul este pregătit demult. Biroul primarului este pregătit. Așteptăm, așteptăm alesul local”, a spus Adrian Talmaci, primar interimar al Capitalei.

Pentru fotoliul de primar al Capitalei, în turul doi al alegerilor locale se vor duela socialistul Ion Ceban și reprezentantul blocului ACUM, Andrei Năstase.

Lasă un comentariu