NOTA PENTRU GUVERNUL SANDU. Experţii cred că Executivul nu are soluţii sociale

Embed:

Lipsa unor măsuri sociale concrete, numiri dubioase în cele mai importante funcţii în stat şi presiuni asupra opoziţiei prin dosare penale.

Astfel pot fi caracterizate primele o sută de zile ale Guvernului Sandu şi ale coaliţiei PSRM-ACUM, care a acordat votul de încredere acestui Executiv. Opiniile fost exprimate în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

Analiştii politici consideră că promisiunele electorale ale PSRM, PAS şi PPDA nu au fost îndeplinite nici pe departe.

"Lucrurile pe care ei iniţial au pus accentele nu au fost realizate. Printre acestea se numără depolitizarea, care nu a reuşit, faptul recunoscut chiar şi de Maia Sandu. Promisiunea privind lupta cu nănăşismul şi cumătrismul a fost un eşec total, pentru că mai mulţi cumătri şi rude au fost promovaţi în funcţii", a spus ANDREI ANDRIEVSCHI, analist politic.

"Ei sunt mai puţin interesaţi de economia ţării. În toate documentele lor privind programul de guvernare, economie este pe locul trei sau patru, iar domeniul social se află şi mai jos în lista priorităţilor", a spus CORNEL CIUREA, analist politic.

Experţii cred că Guvernul Sandu nu are vreo viziune clară nici pentru viitorul apropiat.

"Nu vedem vreo strategie, dar cel mai grav este faptul că ei nu înţeleg ce vor face mai departe. De asta acţionează haotic. Cu toate diplomele lor de la Harvard şi diferite certificate, sunt diletanţi care nu ştiu ce să facă pentru dezvoltarea Moldovei", a spus ANDREI ANDRIEVSCHI, analist politic.

Totodată, analiştii politici au criticat dur faptul că au fost intentate dosare penale pentru a face presiuni asupra oponenților politici.

"Totul este cusut cu ață albă. Se creează impresia de lipsă de seriozitate. Este de râsul curcilor. Pentru ei e important să facă presiuni asupra deputaţilor pentru a obţine unele informaţii utile despre Şor şi Plahotniuc", a spus CORNEL CIUREA, analist politic.

Alianţa PSRM-ACUM a fost formată în 8 iunie 2019. Asta în condiţiile în care liderul blocului ACUM a promis în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie să nu facă vreo coaliţie cu socialiştii, democraţii sau Partidul "ŞOR". Recent, cele trei formaţiuni au semnat o nouă înţelegere politică. Ulterior, deputatul fracţiunii PAS, Lilian Carp, a declarat că documentul a fost semnat în grabă, sub paravanul reținerii deputaţilor Marina Tauber şi Reghina Apostolova, şi asta pentru a distrage atenţia societăţii de la detaliile acestui document.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu