Notă de protest: Mass-media trebuie să reflecte iniţiativele societăţii, nu doar cele ale guvernării

Comitetul  pentru organizarea referendumului republican privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan a emis o notă de protest, în care se referă la misiunea mijloacelor de informare în masă, în deosebi a posturilor de televiziune. Comitetul îndeamnă mass-media să transmită şi să informeze cetăţenii despre toate evenimentele şi iniţiativele din societate, nu doar a partidelor de la guvernare.

“Stimaţi directori, ai posturilor de televiziune. Constatăm, că majoritatea posturilor de televiziune au devenit doar promotorii şi portavoce a partidelor de la guvernare ignorând,  nu doar opiniile partidelor extraparlamentare ci şi opiniile majorităţii populaţiei ţării noastre”, se scrie într-un comunicat de presă al Comitetului.

Potrivit sursei citate, ignorarea şi sabotarea de către media a mesei rotunde “Moldova şi Uniunea Vamală – revenirea în trecut sau avântul spre viitor”, organizat de către Clubul de discuţii al Centrului de Cultură şi Ştiinţă, demonstrează dependenţa şi supunerea mass-media faţă de actuala guvernare.

“Pe de o parte, aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. este pe larg mediatizat de instituţiile pe care le conduceţi. Pe de altă parte, conform sondajelor şi statisticilor existente, un număr şi mai mare de populaţie în raport cu susţinătorii integrării europene susţin aderarea ţării noastre la Uniunea Vamală, însă, rămân nedumeriţi de ce acest subiect nu se regăseşte în discuţiile, talk-show-urile, precum şi în buletinele de ştiri ale posturilor de televiziune”, se arată în comunicat

În concluzie, Comitetul pentru organizarea referendumului republican privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală, declară că elitele politice se schimbă, la fel şi guvernările, iar mass-media trebuie să ramână imparţială  faţă de informaţia prezentată populaţiei şi a respectării pluralismului de opinii.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu