Nostalgici după timpurile sovietice. Membri şi susţinători ai PCRM au depus flori la monumentului liderului bolşevic, Vladimir Lenin

Și după 102 ani, îşi aduc aminte despre evenimentele din 7 noiembrie 1917, ziua în care este marcată aniversarea Revoluţiei Bolşevice. Câteva zeci de membri şi susţinători ai Partidului Comuniştilor, nostalgici după timpurile sovietice, au depus, astăzi, flori la monumentului liderului bolşevic, Vladimir Lenin. 

Oamenii cred că memoria despre cele întâmplate acum 102 ani va fi păstrată încă mulţi ani înainte: 

"Ideea unei vieţi mai bune pentru toţi oameni, nu doar pentru anumite persoane, va rămâne pentru totdeauna".

"Această zi a fost una crucială pentru istoria, deoarece pentru prima dată puterea a fost oferită clasei muncitoare".

"Nu totul era ideal în perioada sovietică, dar a existat un model social-politic care şi-a demonstrat că poate uni dreptate şi condiţii legale".

Iar unii nu au ezitat să facă comparaţii curajoase:

"Astfel de personalități se nasc o dată în o sută de ani - a fost Alexandr Machedonski, o mare personalitate, a fost Napoleon".

"A fost răsăritul democraţiei, meritele lui Lenin în viaţa socială pot fi comparate cu cele ale lui Einstein în fizică".

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a folosit această ocazie pentru a critica felul în care în prezent stau lucrurile în Moldova.

"Aceste eveniment nu va fi uitat în istoria, pentru că pentru prima dată în omenire a fost făcută această echitate socială. Ceea ce ne înconjoară astăzi în Moldova nici nu poate fi comparat cu acele rezultate, cu aceea viaţă pe care o duceau oamenii în anii sovietici", a declarat Voronin.

Revoluţia din Octombrie este marcată în noiembrie datorită trecerii la calendarul gregorian. De fapt, revoluţia împotriva guvernului rus provizoriu a început pe 25 octombrie 1917. Evenimentele s-au precipitat, iar după destituirea executivului şi venirea la putere a bolşevicilor lui Lenin, în Rusia a început războiul civil. Milioane de oameni au avut de suferit sau au fost ucişi în urma acestor evenimente. Mii de oameni au fost condamnaţi la moarte din cauza convingerilor religioase sau politice sau doar pentru că erau înstăriţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu