Norvegianul Henrik Kristoffersen a obţinut primul său succes din carieră la Cupa Mondială de schi

Embed:

Victorie de excepţie pentru norvegianul Henrik Kristoffersen. Schiorul în vârstă de 19 ani a obţinut primul succes din carieră, după ce s-a impus în proba de slalom din cadrul Cupei Mondiale de schi, disputată în localitatea Schladming. Marcel Hirscher s-a clasat pe locul doi în Austria şi s-a apropiat la doar 22 de puncte de liderul clasamentului general, Aksel Lund Svindal.

Norvegianul Henrik Kristoffersen a câştigat cursa de slalom disputată în nocturnă, în localitatea austriacă Schladming, aceasta fiind prima victorie din carieră în Cupa Mondială de schi alpin pentru tânărul în vârstă de 19 ani.

Austriacul Mario Matt a fost cel mai rapid la capătul primei manşe. Kristoffersen era la nouă sutimi în urma lui Matt, iar suedezul Mattias Hargin s-a aflat pe locul al treilea.

Kristoffersen a făcut o manşă secundă excelentă, a profitat şi de abandonul lui Mario Matt, şi astfel a încheiat etapa pe prima poziţie. Austriacul Marcel Hirscher, al patrulea la capătul primei manşe, s-a clasat la final pe locul secund, la 18 sutimi în urma norvegianului, iar germanul Felix Neureuther a ocupat locul trei, la doar o sutime de Hirscher.

Norvegianul Aksel Lund Svindal a rămas lider în clasamentul general al sezonului, dar datorită locului secund din slalomul de la Schladming, Hirscher s-a apropiat la doar 22 de puncte.

În weekend, la Saint Moritz, se va disputa o coborâre şi un slalom uriaş, acestea fiind ultimele curse ale sezonului în Cupa Mondială masculină de schi alpin înainte de Jocurile Olimpice de la Soci.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu