Norica Nicolai, la întâlnirea cu Plahotniuc: Moldova trebuie să continue reformele, iar parcursul european al ţării este ireversibil

Embed:

Moldova trebuie să continue reformele, iar parcursul european al ţării noastre este ireversibil. De această părere este europarlamentarul Norica Nicolai, care a avut o întrevedere cu liderul coaliției de guvernare a Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc. Acesta i-a mulţumit Noricăi Nicolai pentru susţinerea necondiţionată a ţării noastre şi pentru mesajele frecvente de încurajare în Parlamentul European.

Norica Nicolai, la inițiativa căreia în Parlamentul European a fost creat anul trecut grupul de prietenie Uniunea Europeană-Moldova, a apreciat nivelul de realizare a reformelor. Europarlamentarul a menţionat că există determinare şi voinţă politică din partea guvernării de la Chișinău pentru a continua lucrurile bune începute.

"Cred că Moldova are o şansă şi actuala coaliţie de guvernare trebuie să continue. Eu sunt încrezătoare după discuţia de astăzi cu domnul preşedinte îmi dau seama că există determinare, există forţa şi mai ales există competenţa şi buna credinţă în a asigura reformele necesare viitorului european al ţării", a declarat europarlamentarul Norica Nicolai. 

Iar, liderul coaliţiei de guvernare, democratul Vlad Plahotniuc, a accentuat că Norica Nicolai este unul dintre cei mai buni prieteni ai Republicii Moldova. Potrivit lui Plahotniuc, deseori europarlamentarul român apără mai bine interesele ţării noastre decât o fac mulți politicieni din Moldova.

"Eu am văzut mulţi politicieni vorbind nici pe departe atât de Moldova, de Guvern, de oamenii din Republica Moldova, de cum vorbeşte dumneaiei la tribuna Parlamentului european. Am mulţumit pentru suport şi mizăm în continuare pe suportul dumneaiei în realizările pe care le facem şi în aspiraţiile noastre", a declarat liderul coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc.

Totodată, europarlamentarul a mai spus că cetăţenii moldoveni care se află în ţările din Uniunea Europeană au încredere că Chişinăul va continua calea de integrare europeană.

"Sunt sute de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova care sunt în UE, care sunt bucuroşi, care sunt fericiţi, aceşti sute de mii de oameni cred că au încredere în Guvernul de la Chişinău sa îi menţină în continuare acolo unde le e bine", a declarat deputatul parlamentar Norica Nicolai.

Europarlamentarul Norica Nicolai efectuează o vizită în Republica Moldova pentru a participa la reuniunea comitetului parlamentar de asociere Moldova - Uniunea Europeană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu