Nopți chinuitor de calde. Ce fac oamenii pentru a se răcori

Embed:

Canicula a devenit insuportabilă nu doar ziua, ci şi noaptea, când temperaturile scad doar până la 25 de grade. Căldura le dă bătăi de cap atât celor care locuiesc la bloc, cât şi șoferilor, polițiștilor sau pompierilor care sunt la datorie. Astfel, oamenii caută orice modalitate pentru a se răcori. 

Pompierii din sectorul Râșcani al Capitalei sunt obișnuiți cu zăpuşeala, aşa că nu uită să consume cât mai multă apă.

"Pe timp de noapte în general ne asigurăm cu apă potabilă fiecare individual sau pentru echipă. În unitate noi avem instalate condiționere în caz de este nevoie ne mai răcorim.”

Şi poliţiştii de patrulare sau taximetriştii au metodele lor pentru a scăpa de căldură.

"În timpul nopții chiar dacă temperaturile sunt foarte ridicate noi ne stăruim să deschidem geamurile pentru a ne răcori puțin petrecem mai mult timp afară, să consumăm cât mai multe lichide” a spus ofițerul de patrulare, Sergiu Dumanchi.

Căldura este insuportabilă şi pe holurile Spitalului de Urgență.

"Fiecare salon pentru bărbați și femei este dotat cu aparate de aer condiționat. Pacienților le sunt create condiții confortabile. Pentru fiecare le pregătim apă potabilă", a spus medicul de gardă la Spitalul de Urgență, Vasile Șovîr.

Medicii recomandă oamenilor să nu se expună mult aparatelor de aer condiționat atât în maşină, cât şi în locuinţe. Spre dimineaţă, zăpuşeala le dă bătăi de cap şi măturătorilor.

"Lucrăm repejor și ședem așa pe unde oliacă este umbră dar nu pe mult timp, pe urmă iar trebuie de lucrat.”

Pe timp de caniculă, specialiștii recomandă să evităm expunerea la soare între orele 11:00 şi 18:00 şi să consumăm cât mai multe lichide, fructe şi legume.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu