''Nopți albe'' în Capitală şi suburbii. Mai mulţi şoferi au urcat la volan în stare de ebrietate

Embed:

Șase şoferi au fost amendaţi, noaptea trecută, pentru că au urcat la volan în stare de ebrietate. Conducătorii auto au fost trași pe dreapta și sancționați de inspectorii de patrulare în cadrul operațiunii ''Nopți albe''. Acțiunea s-a desfășurat în Capitală și în suburbii. 

Ca de obicei, unii şoferi care au întrecut măsura la băutură s-au dat în spectacol. Acest bărbat din comuna Grătiești le-a dat mari bătăi de cap inspectorilor, după ce a refuzat să oprească și a accelerat.

L-a scurt timp a fost prins, totuşi de poliţişti, însă a refuzat să treacă testul de alcoolemie şi s-a ales cu dosar penal. 

Şi această tânără din Capitală, în vârstă de 27 de ani, riscă să râmână fără permisul de conducere după ce a fost prinsă băută la volan. Deşi testul a arătat o concentraţie de alcool peste limita legii, femeia a negat cu înverșunare că ar fi consumat băuturi spirtoase. Ea a fost transportată la Dispensarul Narcologic, unde i-au fost prelevate probe de sânge. 

Şi alţi şoferi în stare de ebrietate au ținut morțiș să le demonstreze poliţiştilor că nu au consumat alcool. 

Cu toate acestea, inspectorii au constatat că tot mai puţini şoferi conduc în stare de ebrietate.

''Scopul operațiunii este prevenirea accidentelor rutiere și documentarea șoferilor care se urcă în stare de ebrietate la volan. Față de alte operațiuni, la moment s-a micșorat numărul șoferilor care se urcau în stare de ebrietate la volan'', a specificat poliţistul Dumitru Trişca.

Şoferii prinşi băuţi la volan sunt sancţionaţi cu amenzi de până la 14 mii de lei și pot rămâne fără permis de conducere pentru o perioadă de până la cinci ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu