Noile uniforme pentru poliţişti încă nu au fost cusute, iar Diaconu, la indicaţia lui Recean, nu comentează situaţia

Embed:

Uniformele de model european, promise poliţiştilor de conducerea Ministerului de Interne rămân o poveste frumoasă. Deşi oamenii legii trebuiau să le primească de la 1 iulie, nicio ţinută nouă încă nu a fost cusută. Şefii de la MAI dau vina pe probleme de ordin tehnic.

Poliţiştii moldoveni îşi pot lua gândul, deocamdată, de la uniformele noi, promise de şeful de la Interne încă în primăvară. De atunci şi până acum nu a fost cusută nici una din cele 9 mii de ţinute pentru poliţişti. Responsabili de la Interne, au găsit şi o scuză: vinovat de această problemă se face atelierul, care a cusut mostrele necalitativ.

Unii poliţişti spun că aşteaptă noile uniforme la sfârşitul verii.

"Cum spun şefii, în curând trebuie să apară. Este informaţia că în august poate vor fi", a spus un poliţist.

"Sunt oameni specializaţi, care se ocupă cu aşa chestii şi nu vă mai pot spune nimic în cazul dat", a spus un alt poliţist.

Deşi iniţial a acceptat să discute cu echipa Publika TV despre noile uniforme şi termenele în care acestea vor fi oferite poliţiştilor, şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Sergiu Diaconu, a anulat pe ultima sută de metri interviul stabilit. Oficialul a invocat un ordin al Ministrului Afacerilor Interne, Dorin Recean.

Preţul unei uniforme este de 6.000 lei. Ţinute actuale au fost aprobate în anul 2000.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu