Noile incendii din California iau amploare. 27 de mii de oameni evacuaţi, iar 150 de clădiri distruse

Incendiu în California. 27 de mii de oameni evacuaţi, iar 150 de clădiri distruse

Embed:
27 de mii de oameni au fost evacuaţi, iar 150 de clădiri au fost distruse de incendiile de pădure din nordul Californiei. Cele mai multe case mistuite de flăcări sunt din oraşul Ventura, care are o populaţie de peste o sută de mii de oameni.

Autorităţile din Ventura au anunţat că situaţia se înrăutăţeşte de la o oră la alta întrucât flăcările se răspândesc rapid. Până acum, incendiul a mistuit 18 de mii de hectare de vegetaţie.

"Vântul suflă cu putere, umeditatea este scăzută. Încercăm să fim precauţi. Astăzi, flăcările ar putea ajunge în vestul localităţii", a spus Mark Lorenzen, pompier. 

Incendiile de vegetaţie au ajuns şi în Los Angeles. Autorităţile susţin că fac tot ce le stă în putere pentru a salva locuinţele oamenilor.

"Este un moment extrem de dificil, dar sunt sigur că îl vom depăşi. Luna trecută, am trecut peste o situaţie similară. Suntem locuitorii unui oraş rezistent şi puternic", a declarat Eric Garcetti, primarul din Los Angeles.

"În operaţiunile de stingere a flăcărilor sunt implicate 60 de autospeciale, 4000 de pompieri şi elicoptere", a spus Darly Osbz, pompier

În acest an, statul american California s-a confruntat cu mai multe incendii de vegetaţie ucigaşe. Luna trecută, flăcările au luat peste 40 de vieţi.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu