Noii miniştri au fost prezentanţi colegilor. Declaraţiile premierului Filip şi a membrilor Guvernului

Embed:

La scurt timp după depunerea jurământului, noii membri ai Guvernului şi-au ocupat fotoliile. Premierul Pavel Filip a mers cu fiecare ministru pentru a-l prezenta colegilor.

Pentru Alexandru Tănase a fost o provocare să facă parte din Guvern şi a acceptat, pentru că nu este de acord cu multe lucruri din Justiţie.

"Fiecare trebuie să folosească orice oportunitate de a face o schimbare cât de mică acolo unde acest lucru este posibil", a menţionat Alexandru Tănase.

Gestul lui Tănase, fost preşedinte al Curţii Constituţonale, a fost apreciat de premier.

"Alexandru Tănase este un judecător de mare talie şi s-a dus înapoi în prima instanţă pentru a crea precedente", a precizat Pavel Filip.

Tudor Ulianovschi, noul ministru de Externe, şi-a început cariera diplomatică în 2005 şi a ajuns ulterior şi în funcţia de viceministru. Premierul i-a amintit că integrarea europeană este baza programului de guvernare.

"Povara pe umerii ministerului de Externe nu este una simplă. Noi am reuşit în perioada anului 2016-17 să revenim la discuţii bune cu partenerii noştri externi. Acum acest lucru trebuie să fie accelerat", a menţionat premierul Filip.

"Ne cunoaştem forţele, capacităţile şi vom începe să lucrăm din prima zi. Desigur că povara nu este una imposibilă", a subliniat Tudor Ulianovschi, noul ministru de Externe.

La Ministerul Sănătăţii, premierul şi ministrul Svetlana Cebotari au fost întâmpinaţi cu flori.

"Vă mulţumesc. Nici nu m-am aşteptat să-mi dea şi mie flori. Lucrul acesta nu se întâmplă atât de des", a spus Pavel Filip.

Noul ministru a dat asigurări că toate politicile vor fi îndreptate spre binele cetățeanului și vor fi ajustate rigorilor europene.

"A atinge satisfacția clienților și anume în oferirea serviciilor medicale și celor sociale. Vă asigur cu toată responsabilitatea că vom munci atât cât va fi necesar", a precizat Svetlana Cebotari.

"Nu aveți timp la dispoziție pentru a vă acomoda. Imediat trebuie să intrați pe această pistă de muncă și muncă intensivă, dar și eficientă", a punctat Filip.

Iar noul şef de la Economie, Chiril Gaburici a declarat că atragerea investiţiilor pentru dezvoltarea ţării va fi o prioritate a instituţiei pe care o conduce: "Avem implicarea partenerilor de dezvoltare şi dorinţa lor de a ne ajuta, a ne susţine. Trebuie să facem mai mult pentru a creşte încredere în Republica Moldova".

La rândul său, vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic spune că va continua implimentarea înţelegerilor anterioare cu Tiraspolul:

"Vom asigura memoria instituţională, vom asigura susţinalibilitate de tot ce s-a făcut bun, pentru perioada imediat următoare ne concentrăm să ne focusăm pe implimentarea acestora".

Şi ministrul Agriculturii a menţionat că mandatul nu va fi uşor.

"De la noi se cere ca să avem rezultatele, dar rezultatele aceste trebuie să fie în foarte scurt timp. Problemele pe care le avem trebuie să le soluţionăm. Este vorba agricultură, despre dezvoltarea regională şi mediu", a spus ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, Liviu Volconovici.

Cabinetul Filip a fost învestit în ianuarie 2016. Potrivit noii legi a Guvernului, adoptată la mijlocul verii, numărul de ministere s-a redus de la 16 la 9.

PUBLIKA.MD aminteşte că, astăzi, noi membri desemnați ai Cabinetului de miniștri au depus jurământul de învestire în fața șefului legislativului, Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu