Noi viceprimari la cârma oraşului Bălţi. Cine sunt aceştia

Embed:

Oraşul Bălţi are doi viceprimari noi. Unul dintre ei, Nicolai Grigorişin, care va fi responsabil de domeniul gospodărie municipală, este chiar cumătrul edilului fugar Renato Usatîi.

Grigorișin este militar de profesie și până în 1997 și-a desfășurat activitatea pe teritoriul Federației Ruse. Iar Ghenadie Șmulschii va ocupa funcția de viceprimar pe economie și comerț. Funcţionarul a venit în locul lui Leonid Babii, care și-a anunțat demisia la începutul acestei săptămâni.
Șmulschii nu a putut prezenta un plan de acțiuni în noua sa postură. Acesta a evitat să vorbească despre nivelul său de pregătire.

"- Cât bine cunoaşteţi limba de stat?

- Eu cred că ne vom înțelege unul pe celălalt, atât în scris, cât și verbal", a spus Ghenadie Şmulchii, viceprimar al municipiului Bălţi.

Consilierul Serghei Iordan şi juristul Primăriei consideră ilegală numirea celor doi viceprimari în lipsa edilului, Renato Usatîi.

"În momentul în care aceste proiecte de decizie se discutau în comisiile de specialitate, nu a existat o adresare a primarului. Dacă adresarea ar fi fost, noi am fi dat o altă apreciere. Din păcate, noi nici până acum nu am văzut acestă adresare a primarului", spune Vitalie Balan, şeful Secţiei juridice a Primăriei Bălţi

Amintim că la începutul lunii ianuarie, Igor Șeremet, care deținea funcția de primar interimar și-a dat demisia, în urma crizei deșeurilor din Bălți.

loading...

Lasă un comentariu