Noi tipuri de neuroni, găsiţi cu ajutorul a sute de mii de gameri

Cu ajutorul a unui sfert de milion de jucători de jocuri video, cercetătorii de la Princeton Neuroscience Institute (PNI) au creat hărţi detaliate care conţin mai mult de 1.000 de neuroni, descoperind, cu ajutorul acestora, noi tipuri de neuroni.
 
Sebastian Seung, împreună cu echipa sa, vor prezenta la Eyewire Museum o arhivă interactivă cu neuroni care va fi disponibilă atât cercetătorilor, cât şi publicului larg, scrie Medical Xpress, scrie go4it.ro.
 
"Acest muzeu este precum un atlas al creierului. Atlasele precedente ale creierului nu aveau funcţia de a vedea celule individuale sau un subset de celule. O altă noutate este aceea că nu este disponibilă doar morfologia lor, ci şi datele cu privire la funcţii", a precizat Alexander Bae, student absolvent şi coautor al studiului. 
 
Creierul uman conţine circa 100 de miliarde de neuroni, de aceea, principala sarcină dificilă a cercetătorilor a fost de a oferi o mostră mică, dar suficient de complexă încât să ilustreze structura creierului. De aceea, s-au folosit de celulele ganglionare de la retina unui şoarece.
 
"Retina nu doar receptează lumină. Circuitele neurale din retină efectuaează primii paşi pentru percepţie vizuală", a precizat Seung.
 
Retina creşte din acelaşi ţesut embrionar precum creierul şi deşi este mult mai simplă ca acesta, rămâne totuşi extrem de complexă.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu