Noi tensiuni în Comisia Unificată de Control. Chişinăul nu este mulţumit de desemnarea unui reprezentant rus

Delegaţia Chişinăului în Comisia Unificată de Control (CUC) îşi exprimă îngrijorarea faţă de intenţia delegaţiilor de la Moscova şi de la Tiraspol de a accepta în componenţa comisiei un nou membru din partea Rusiei, care nu a fost prezentat conform procedurii existente. Pe de altă parte, delegaţia Tiraspolului acuză Chişinăul de blocarea fără precedent a activităţii Comisiei Unificate de Control.

"Partea transnistreană, ca şi data precedentă şi este practica lor de a duce în eroare opinia publică. Autorităţile Republicii Moldova examinează la cel mai inalt nivel procedura respectivă", a spus un membru al delegaţiei Chişinăului Eduard Bumbac.

Delegația Chişinăului susţine că pentru aflarea pe teritoriului ţării noastre a unui militar rus trebuie să fie respectate mai multe reguli, ceea ce nu s-a întâmplat acum.

Partea rusă nu a vrut să comenteze situaţia. Din cauza lipsei de consens, şedinţa de astăzi a comisiei a fost amânată pentru joia viitoare. Anterior, activitatea Comisiei Unificate de Control a fost blocată mai bine de un an pentru că Tiraspolul nu a vrut să discute problema liberii circulației în zona de securitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu