"Noi suntem pregăţiţi întotdeauna". Serviciile de ugenţă sunt la datorie de Ziua Muncii

Embed:

De Ziua Internaţională a Muncii, unii oameni se odihnesc la iarbă verde, în parcuri sau în localuri, alţii însă sunt la datorie. Vorbim despre medici, salvatori, pompieri şi politişti care au grijă de securitatea şi sănătatea celor care se distrează în această zi. 

Peste 200 de angajaţi ai Serviciului Situaţiilor Excepţionale au ieşit la muncă şi de 1 mai.

"Noi întotdeauna suntem pregătiţi şi întotdeauna putem să ieşim să plecăm să facem faţă la intervenţii. Nu dorim să ne odihnim, ci să jucăm volei, să ne ocupăm cu sportul", a spus Alexandru Leu, salvator.

Nici medicii de la Spitalul de Urgenţă nu se odihnesc.

"Suntem mai solicitaţi decât deobicei. Sunt foarte multe solicitări în stradă, mai frecvent oamenii au dureri abdominale, pancreatitele, gastritele", a declarat Natalia Catanoi, medic la Spitalul de Urgenţă.

Iar Serviciul 902 este cu ochii în patru şi monitorizează, mai ales, evenimentele din centrul Capitalei.

"Se fixează toate mişcările, deplasările atât a manifestanţilor cât şi a simpatizanţilor, transportul şi toate momentele", spune Marcel Costişanu, inspector de Serviciu.

Şi dacă unii o fac de nevoie, prin sate se munceşte de bunăvoie.

"Cu mare bucurie m-aș duce și eu să stau pe undeva, dar dacă îți este a mânca trebuie să lucrezi la pământ", spune un bărbat.

"Astăzi am mai pus bostani, fasole, cartofi tot ce trebuie pentru casă, că o să ajungem iarna şi o să trebuiască", a explicat o femeie.

1 mai a fost decretată Zi Internaţională a Muncii în anul 1889.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu