Noi seisme în Italia: Circa 20 de replici au avut loc în centrul țării

Circa 20 de replici s-au produs sâmbătă în centrul Italiei, la câteva zile de la seria de seisme puternice care au trezit teama în rândul locuitorilor din această regiune privind posibilitatea producerii unui seism de amploarea celui din luna august care s-a soldat cu aproape 300 de victime, scrie sâmbătă agenția DPA citată de agerpres.ro.

Replicile au început la miezul nopții de vineri spre sâmbătă și au continuat pe parcursul zilei de sâmbătă, potrivit agenției de știri Ansa care citează Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV).

Circa 4.000 de oameni sunt fără adăpost pentru a treia noapte consecutivă după seismele de miercuri care au avut magnitudini în jurul valorilor 5,4 — 5,9. Localnicii au căutat adăpost în sălile de sport, hoteluri sau au dormit în compartimentele de tren, potrivit Ansa.

Potrivit experților, replicile seismelor de miercuri ar putea dura câteva săptămâni și chiar luni, conform agenției France Presse.

Seismele de miercuri, care au fost simțite la Roma și la sute de kilometri distanță, au avut epicentrele la circa 30 de kilometri nord de Amatrice, locul unde s-a produs la 24 august cutremurul cu magnitudinea 6, în urma căruia au murit 298 de persoane.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu