Noi reguli în publicitate! Deputaţii vor să reglementeze mai bine piaţa reclamei

Embed:
Faimoasul şi zgomotosul îndemn "Hai la var" am putea să nu-l mai auzim pe uliţele satelor moldoveneşti. Prevederea se conţine într-un proiect de lege, care urmează să reglementeze domeniul publicităţii. Documentul interzice difuzarea reclamelor sonore în afara acţiunilor de masă, a târgurilor sau a competiţiilor sportive. În timp ce unii oameni, în special de la sate, s-au obişnuit cu acest tip de publicitate, alţii spun că anunţurile le crează incomodităţi.

"Numai gălăgie fac. Strică odihna la oameni, oamenii se odihnesc la amiază că sunt bătrâni."

"Sunt unii oameni bătrâni care nu se pot duce la piaţă dar fac cumpărături de la oamenii care vând de pe sreadă şi aşa că eu socot că nu e o idee rea."

De asemenea, proiectul mai prevede că bilboard-urile nu vor mai avea loc pe clădirile administrative şi la o distanță mai mică de 50 de metri de hoteluri, muzee şi monumente. O altă prevedere a proiectului reglementează publicitatea politică în afara campaniilor electorale.

"Avem foarte multe mesaje publicitare chiar şi în municipiul Chişinău în care este greu să delimităm: este o publicitate comercială sau este o publicitate politică. Trebuie să avem o singură lege în care să spunem ce înseamnă publicitate la radio şi televiziune, cu reglementări foarte detaliate", a spus Elena Râbca, expert media.

Proiectul a fost elaborat în cadrul grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media și este promovat de către un grup de deputați, inclusiv președintele Parlamentului Andrian Candu.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu