Noi reguli în învăţământ: Din toamnă, unii studenţi ar putea să rămână fără burse

Embed:

Instituţiile de învăţământ superior vor aplica noi reguli începând cu următorul an şcolar. Astfel, în cazul în care studenţii bursieri nu vor demonstra cunoştinţe echivalente cu media notelor de înmatriculare, bursele acestora vor fi redistribuite colegilor lor, care au luat note mai mari la două sesiuni consecutiv. Anunţul a fost făcut astăzi, 30 mai, de ministrul Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi, în cadrul unei şedinţe cu privire la examenele de absolvire din sesiunea 2011.

Ministrul a motivat această decizie prin faptul că de multe ori, studenţii care sunt înmatriculaţi cu bursă, în baza mediei de la sesiunea de BAC, iau note mult mai mici decât media de înmatriculare. Şi viceversa, unii studenţi care studiază în bază de contract, deoarece nu au prins un loc la budet din cauza unei medii de BAC mai mici, demonstrează cunoştinţe mult mai bune la primele sesiuni.

Mihai Şleahtiţchi spune că cei mai mulţi dintre rectorii instituţiilor de învăţământ superior au acceptat această abordare. Iar începând cu anul de învăţământ 2012-2013, înmatricularea în instituţiile de învăţământ superior ar putea fi în baza unui test şi nu în baza mediei de la examenele de bacalaureat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu