Noi proteste violente în Franţa: Forţele de ordine au folosit tunuri cu apă. Circa 100 de persoane, reţinute (VIDEO)

Confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine au avut loc sâmbătă, la Paris, în cadrul unui nou miting al Mişcării "Vestele galbene", care denunţă erodarea nivelului de trai în Franţa, informează presa franceză, citează mediafax.ro.

Cel puţin 94 de persoane au fost reţinute în urma protestelor violente desfăşurate în capitala Franţei, anunţă surse din cadrul Poliţiei citate de cotidianul Le Monde.

Confruntări violente au fost semnalate sâmbătă după-amiază pe Şoseaua Marceau din Paris, unde au fost mobilizate efective ale forţelor de ordine.

Manifestanţii au devastat zeci de magazine din Paris şi au atacat numeroase vehicule ale forţelor de ordine.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a condamnat vehement violenţele produse sâmbătă şi a dispus activarea celulei de criză, pentru gestionarea situaţiei.

"Fac un apel la calm şi responsabilitate din partea tuturor. În contextul noilor violenţe, serviciile municipale sunt alături de Poliţie, de Jandarmerie şi Pompieri. Am activat celula de criză pentru a face faţă urgenţelor", a transmis Anne Hidalgo prin Twitter.

Primarul Parisului nu a oferit detalii despre măsurile care vor fi aplicate pentru restabilirea ordinii.

Mii de manifestanţi s-au adunat pe Bulevardul Champs-Elysées, iar forţele de ordine au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene împotriva grupurilor violente, relatează publicaţiile Le Monde şi Le Figaro.

Restaurantul "Le Fouquet" din centrul Parisului a fost vandalizat şi incendiat de protestatari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu