NOI PROIECTE ECOLOGICE. Primăria Chişinău va amenaja albia râului Durleşti

Embed:
Albia râului Durleşti din zona centrului expoziţional de la Buiucani va fi curățată şi amenajată. Proiectul autorităţilor municipale este menit să soluţioneze problema inundaţiilor din ultimii ani, provocate de ploile torenţiale, care lasă în urmă curţi pline de gunoi şi nămol.

"Deja de trei ori au fost inundaţii aici, prima dată apa a ajuns până aici. Să fie o inundaţie mai mare o să intre apa şi în garaje."

"Se scurge apa la vale, acolo podul e îngust, plin de mizerie şi se ridică apa. Dacă ploaia e puternică, apa ajunge până la bordură."

A fost făcut public un proiect pentru zona din preajma râului, acolo unde va fi pus pavaj şi gazon şi vor fi amenajate zone de odihnă.

"Se prevede ca albia să fie adâncită până la cota naturală care a fost cândva a râului Durleşti, să fie consolidată cu piatră şi plantaţii verzi", a spus Nistor Grozavu, viceprimar al Capitalei.

Edilii locali anunţă că firma de construcţie care a ridicat blocurile din cartier va amenaja trotuarele, va instala felinare şi bănci noi. De asemenea, vor fi şi câteva zeci de locuri de parcare autorizate.

Bugetul total al lucrărilor de curăţare şi amenajare a albiei râului Durleşti este de 800 de mii de lei, bani din Fondul ecologic.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu