NOI PRIVATIZĂRI în 2017: Lista întreprinderilor care ar putea fi scoase la mezat

Embed:

Mai multe întreprinderi de stat vor fi scoase la mezat în 2017. Printre acestea se numără compania Moldtelecom şi Air Moldova.

Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

Deocamdată, preţul de vânzare ale acestora nu a fost stabilit, însă, autorităţile speră să obţină cât mai mulți bani.

Pe lângă Moldtelecom și Air Moldova, vor mai fi scoase la privatizare societățile pe acţiuni Red Nord, Red Nord Vest şi nodul hidroenergetic Costești - Stânca.

"Propunem Air Moldova care şi-a înrăutăţit indicatorii de performanţă în ultimii trei ani de zile considerabil. Precum şi examinăm posibilitatea privatizării Moldtelecom, vizavi de metoda de privatizare Moldtelecom nu este stabilită", a declarat ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Ministrul Economiei are previziuni optimiste pentru anul viitor. Potrivit lui, în 2017, creşterea economică va fi de cel puţin de 3 la sută.

"Dacă la începutul anului şi Ministerul Economiei, şi FMI-ul, şi Banca Mondială. Au estimat o creştere economică de de 2 la sută, în anul 2016, realitate va fi că această creştere va fi de peste 3 la sută, respectiv, trebuie să ne aşteptăm că 2017, menţinând această tendinţă, să fie o creştere mult peste cea care a fost planificată", a adăugat ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Autoritățile se așteaptă și la o creștere a volumului investiţiilor străine, ca urmare a demarării mai multor proiecte de milioane în Zonele Economice Libere.

"Toate împreună, precum şi celelalte proiecte mai mici a sectorului IMM-uri, va da o schimbare de vector dintr-o descreştere a investiţiilor, pe o creştere a acestora", a conchis ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

În perioada ianuarie-septembrie 2016, investiţiile pe termen lung au constituit 9,8 miliarde de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu