Noi presiuni asupra şcolilor cu predare în română, din stânga Nistrului. Gimnaziul din Corjova, amendat cu 100 de mii de lei

Embed:

Presiunile asupra şcolilor cu predare în română, din stânga Nistrului, nu contenesc. Gimnaziul din satul Corjova, raionul Dubăsari, a fost amendat cu 100 de mii de lei, pe motiv că nu a plătit chiria. Instituţia dispune de aceşti bani, dar nu-i poate transfera. Şi asta pentru că administraţia separatistă obligă conducerea şcolii să deschidă cont în ruble transnistrene într-o bancă din regiune.

Directorul gimnaziului a solicitat Ministerelor Educaţiei şi Finanţelor să soluţioneze problema.

"Ne impun să deschidem mai multe conturi în băncile din Transnistria. Noi semnăm toate documentele cu ştampila Moldovei, lor nu le place, vor să ne perfectăm o ştampilă la ei. Asta nu e întrebare financiară, ci politică!", a declarat director gimnaziul satul Corjova, raionul Dubăsari, Constantin Sucitu.

Conducerea gimnaziului şi profesorii cred că scopul urmărit de administraţia separatistă este închiderea şcolii. Ei speră, totuşi, că autorităţile nu vor admite acest lucru.

"E mai mult din punct de vedere emoţional, fiindcă aşteptăm rezultate bune. Noi ne facem datoria, lucrăm aşa cum ne facem mereu activitatea", a spus o profesoară.

Viceministrul Educaţiei Liliana Nicolăescu-Onofrei a declarat pentru Publika TV că problema instituţiei de învăţâmânt va fi discutată săptămâna viitoare la şedinţa grupului de lucru pentru educaţie. Chiria lunară stabilită pentru administraţia gimnaziului din Corjova este de aproape 50 de mii de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu