Noi OPORTUNITĂȚI pentru șomerii din Bălți. De ce vor beneficia

Embed:

Locuitorii din municipiul Bălți care nu își pot găsi un loc de muncă vor putea beneficia de asistenţă în obţinerea acestuia. Un centru de dezvoltare a carierei, specializat în instruirea persoanelor privind piața de muncă din Moldova, a fost deschis astăzi în nordul țării. Proiectul este finanţat de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei și implementat de Ministerul Economiei. 

Participanții pot învăța să elaboreze corect un CV sau o scrisoare de motivaţie, să se prezinte la un interviu de angajare și să își pună în valoare calitățile. În cadrul centrului au fost înscriși deja 14 participanți:

"Unii din noi au nevoie de înnoiri de cunoștințe sau de anumite abilități ce țin de comunicare. Noi știm ce vrem să facem, știm ce am învățat dar din anumite motive, ne subestimăm".

"Când am venit la centrul Syslab eram sigură că în Bălți sunt 4-5 surse de internet unde poți să găsești de lucru, de fapt sunt 20 de surse iar centrul ne-a dat linkuri".

Cursurile sunt gratuite și se desfășoară pe o perioadă de patru luni.

"Este foarte important să încercăm să le dezvoltăm încrederea în sine. Deoarece avem persoane competente, profesioniste, însă avem și cazuri când din cauza unei probleme de sănătate sau concediu de îngrjire a unui copil s-a făcut o pauză de câțiva ani și atunci când revine, persoana de vine disperată" , a spus directorul Centrului de dezvoltare a carierei Syslab, Angela Tomac. 

Ministrul Economiei este convins că acest centru va oferi oportunități la angajare.

"Privim acest centru Syslab și ca un instrument de atragere a investitorilor în zonă. Este important că centrele Syslab oferă și instruire antreprenorială ceea ce ajută participanții să decidă dacă doresc să își deschidă o proprie afacere", a spus ministrul Economiei, Stephane Bride. 

De la începutul anului, în municipiul Bălți au fost înregistrați 425 de șomeri. Astfel de centre au mai fost deschise la Rezina, Chișinău și Cahul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu