Noi numiri la Guvern. Cabinetul de miniştri a operat cu schimbări pe "ultima sută de metri" de activitate

Noi şefi în câteva instituţii de stat. Guvernul a desemnat în funcţii persoane care vor administra Universitatea de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" şi o zonă de comerţ liber.

Astfel, ministerul Sănătăţii a decis să îl înainteze, din nou, pentru funcţia de rector al Universităţii de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" din Chișinău pe Ion Ababii. Candidatura sa a fost sigura depusă la concurs, iar membrii Guvernului au susţinut-o. Ion Ababii posedă diverse grade ştiinţifice, este doctor habilitat în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

De asemenea, Constantin Maslincov, a fost reales în funcţia de administrator al zonei de comerţ liber Tvardiţa, pentru o perioadă de cinci ani, iar Andrei Chistol a fost desemnat secretar de stat al ministerului Culturii. Ghenadie Onceanu a fost numit în funcţia de Director general adjunct pentru probleme fitosanitare al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.

Pe de altă parte, reprezentatul politic al Chişinăului în discuţiile pentru reglementarea conflictului transnistrean, Eugen Carpov, va fi înlocuit de Valeriu Chiveri, actualmente viceministru al Afacerilor Externe, pe motiv că acesta dintâi va participa în campania electorală. Decizia va intra în vigoare când Eugen Carpov îşi va suspenda funcţia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu