Noi numiri în funcții la Guvern. Vezi ce fotolii au fost ocupate

Noi demisii și numiri în cadrul Guvernului condus de Ion Chicu. 

În şedinţa de astăzi a Executivului s-a aprobat încetarea mandatului Veronicăi Sirețeanu în funcţia de secretar de stat al Ministerului Finanţelor. Totodată, s-a aprobat eliberarea lui Andrei Ciornîi din funcţia de secretar de stat al Minsiterului Economiei şi Infrastructurii în baza cererii depuse. Totodată, a fost numit în funcţia de secretar de stat la Minsterul Econimiei, Iulian Postica.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului, Corneliu Groza a fost numit în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, pe o perioadă de 5 ani.

De asemenea, Cabinetul de miniştri a aprobat rechemarea domnului Ghorghe Leucă din funcţia de Ambasador al Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan, rechemarea lui Dumitru Socolan din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Republica Portugheză şi prin cumul în Maroc, dar şi rechemarea Ingăi Ionesi din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Estonia.

În acest context, Dumitru Socolan şi Ghorghe Leucă au fost numiţi secretari de stat la Ministerul de Externe.

Andrei Chistol va ocupa fotoliul de secretar de stat al Ministerului Educaţiei Culturii şi Cercetării. Tot astăzi, a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării şi Natalia Grîu. 

Iar Andrei Chiciuc a fost numit preşedinte al Consiliului de Conducere al Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educaţie şi Cercetare.

Marina Golovaci va fi noul secretar de stat la Minsiterul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Angela Belobrov va ocupa fotoliul de director general al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, iar Silvia Cibotari a fost numită în funcţia de director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu