Noi numiri în funcții la Guvern. Vezi ce fotolii au fost ocupate

Embed:

Noi demisii și numiri în cadrul Guvernului condus de Maia Sandu. Două agenții au rămas fără directorii generali, iar la Compania Națională de Asigurări în Medicină a fost numit noul șef. Totodată, două ministere s-au ales cu noi secretari de stat.

Agenția Relații Funciare și Cadastru a rămas fără director general după ce Anatolie Ghilaș și-a depus cererea de demisie. Acesta a condus instituția opt ani.

Și-a lăsat postul și șeful Agenției Relații Inter-etnice, Oleg Babenco. De asemenea, a fost acceptată și cererea de demisie a secretarului general adjunct al Guvernului Mihail Casapu.

Tot astăzi, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, l-a prezentat pe noul conducător al CNAM, Andrei Matei, care a lucrat ultimii șase ani în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății. La Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au fost numiți în funcția de secretar de stat Andrian Băluțel, Elena Belei și Valentina Chicu.

Și Ministerul Apărării va avea un nou secretar de stat. Acesta este Aurel Fondos care va fi responsabil de domeniul politici de apărare și reformare a Armatei Naționale.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu