Noi modificări privind acordarea creditelor în cadrul programului "Prima Casă" DETALII

Embed:

Banca Comercială Română va relua, începând cu mijlocul lunii ianuarie, acordarea creditelor în cadrul programului "Prima Casă". Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Primăriei Capitalei care au operat o serie de modificări la Regulamentul Programului.

Astfel, a fost schimbată rata dobânzii raportată la leul moldovenesc, care va avea, în momentul semnării contractului de credit, o valoare maximă formată din rata medie ponderată pentru creditele imobiliare, stabilită conform ultimului raport al BNM. De asemenea, a fost micşorat numărul de acte, pe care aplicantul trebuie să le prezinte băncii şi Primăriei. În acest moment, doar "Moldova Agroindbank" oferă credite în cadrul programului.

"Colaborarea cu BCR rămâne suspendată, deşi am aprobat aceste noi schimbări. Ei ne-au informat că vor primi finanţarea de la ERSTE Bank în jumătatea lunii ianuarie", a declarat Maria Banari, coordonator de proiect Programul "Prima Casă" .

În prezent, în cadrul programului este construit un bloc pe strada Ghioceilor. Lucrările au fost executate în proporţie de 70 la sută.

"La blocul de la Ghioceilor 2, s-a ajuns la nivelul 10. 70 la sută este finalizat, în vara anului acesta îl vom da în exploatare, la sfârşitul verii", a precizat Banari.

Experţii în construcţii susţin, însă, că un bloc cu un asemenea grad de finalizare trebuie să arate altfel.

"Structura de rezistenţă trebuie să fie gata, amenajările făcute, ferestrele puse, faţada terminată, dar înăuntru – zero", a menţionat directorul Confederaţiei Naţionale a Patronatelor, Pavel Caba.

Până în prezent, din cele 74 de apartamente ale blocului de pe strada Ghioceilor, au fost vândute 68. Din momentul lansării Programului "Prima Casă", au fost depuse peste 2.250 de cereri de participare la acesta, iar 185 de familii s-au mutat deja în apartamente.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu