NOI MAJORĂRI DE TARIFE?! Apă-Canal cere scumpirea apei din municipiul Chişinău

Agenţia Naţională pentru Reglementări în Energetică (ANRE) urmează să decidă asupra scumpirii serviciilor de furnizare a apei potabile şi de canalizare din municipiul Chişinău.     

Directorul tehnic al "Apă-Canal Chişinău" a declarat la şedinţa de astăzi a serviciilor primăriei că electricitatea reprezintă 20 la sută din cota de formare a tarifului la apă, iar recenta scumpire a preţului energiei electrice semnifică o creştere a cheltuielilor anuale de 14 milioane de lei pentru furnizor.

"Tarifele nu au mai fost ajustate din 2009, iar de atunci s-au înregistrat inflaţie, creşterea tarifului la electricitate", a spus directorul tehnic al "Apă-Canal", Vitalie Midari.

Acesta a mai precizat că majorarea tarifului la apă este prevăzută şi în acordurile de împrumut pe care întreprinderea le are semnate cu BERD şi BEI, care au acordat bani pentru renovarea infrastructurii.

"Apă-Canal" Chişinău deja a notificat ANRE privind majorarea tarifului. Actualmente preţul unui metru cubi de apă în apeductul din Chişinău este de 9,19 lei.    

PUBLIKA.MD precizează că, de astăzi, intră în vigoarea majorarea tarifului la curent cu 1/3 până la 2,16 lei pentru un kiloWatt-oră.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu