NOI LOCURI DE MUNCĂ. La Călăraşi a fost deschis cel de-al zecelea incubator de afaceri din ţară

Embed:

Cel de-al zecelea incubator de afaceri din ţară, care va oferi peste 60 de locuri de muncă, a fost deschis astăzi la Călăraşi. Antreprenorii vor beneficia de un preţ mai mic pentru chirie, de echipamente necesare, dar şi cursuri de instruire. Instituţia, inaugurată cu sprijinul Uniunii Europene, a fost lansată de Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. 

Incubatorul de afaceri găzduieşte deja 15 agenţi economici, iar 11 birouri îşi aşteaptă proprietarii.

"Acum avem oficiu şi vrem să prestăm servicii în domeniul instalaţiilor electrice noi, care ar permite un consum eficient de energie electrică", a spus Iacob Chiriac, antreprenor.

Instituţia oferă rezidenţilor şi hale de producţie.

"Vând hainele şi m-am gândit că de ce să nu fac şi al meu, să produc şi eu singură, să am brandul meu. La moment am doi lucrători, după aia sper să am mai mulţi", a menţionat Tatiana Rău, producător.

În primul an, antreprenorii vor achita 40 la sută din costul pentru chiria spaţiului, iar în al treilea an cota va ajunge până la 80 de procente.

"În acest local, ei vor primi prima informaţie sau cea mai recentă privind diferite oportunităţi de finanţare, diferiţi parteneri, diferite iniţiative", a declarat Iulia Iabanji, director ODIMM.

Autorităţile locale susţin că astfel de proiecte îi ţin pe moldoveni acasă şi îi stimulează să-şi dezvolte afacerile.

"Este primordial pentru viaţa economică a oraşului şi a raionului Călăraşi, crearea unui asemenea incubator de afaceri. Sunt condiţii deosebit de bune pentru a-ţi desfăşura afacerea", a conchis Sergiu Artene, preşedintele raionului Călăraşi.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană, care a alocat 8,5 milioane de lei, iar autorităţile locale au investit 850 de mii de lei.

"Aici trebuie să fie centru unde sunt aplicate diferite idei antreprenoriale, unde sunt idei inovatorii, unde pot fi lansate diferite idei de afaceri", a subliniat Octavian Calmâc, ministru al Economiei.

Reţeaua de Incubatoare de Afaceri găzduieşte, în prezent, aproximativ 300 de agenţi economici, care oferă 950 de locuri de muncă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu