NOI INVESTIŢII POLONEZE: Grantul va fi oferit pentru dezvoltarea a şase oraşe

Embed:

Şase oraşe vor putea realiza proiecte de dezvoltare în valoare totală de patru milioane de lei, bani oferiţi de Polonia. Grantul a fost câştigat în urma unui concurs de primăriile Edineţ, Ocniţa, Bălţi, Ungheni, Cimişlia şi Comrat.

Autorităţile locale au beneficiat de instruiri şi vizite de studiu în Polonia. În Edineţ, de exemplu, cele 800 de mii de lei vor fi investite pentru amenajarea Parcului "Vasile Alecsandri".

"Facem cărăruşele de acces, pavând trotuarele, ulterior vom achiziţiona echipamente de fitness în aer liber şi echipament pentru terenurile de joacă pentru copii", a spus viceprimarul din Edineţ, Rodica Vasilcov.

"Noi vom beneficia de o sumă de 490 de mii de lei din partea Fondului de Solidaritate a Poloniei şi reabilităm o zonă centrală a oraşului Scuarul Copilăriei în care va fi un teren de minifotbal, îmbinat cu un teren de tenis de câmp", a spus primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu.

Iar în Comrat, grantul oferit va merge pentru renovarea unei grădiniţe.

"Am participat şi văd că foarte repede anul ăsta putem să rezolvăm proiectul acesta. Acoperişul schimbăm, amenajăm teritoriul şi facem pentru ca interior să fie mai cald", a spus primarul din Comrat, Serghei Anastasov.

Guvernul polonez vrea să-şi extindă programul de finanţare.

"Vorbim despre un început, care o să aibă un impact nu numai pentru oraşe, dar şi pentru toată zona şi satele înconjurătoare. Această metodologie noi dorim să o implementăm peste tot în Republica Moldova", a spus ambasadorul Poloniei în Moldova, Bartlomiej Zdaniuk.

"Un rol important îl au Agenţiile de Dezvoltare Regională care au fost create, joacă un rol tot mai vizibil şi vizibil în societate, încep a deveni acea forţă de asimilare şi de distribuire nu numai a surselor financiare, dar şi a ideilor inovaţionale", a spus secretarul de stat al MADRM, Iurie Uşurelu.

Programul de finanţare a Guvernului Poloniei este la a patra etapă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu